Magyar Lovaskultúra


Kezdőlap  > Írások lovas emberekről

2014-07-07

Írások lovas emberekről

 

Ezeken az oldalakon olyan valaha élt embereket szeretnénk bemutatni, akik valamely nem lovas szakterületen tevékenykedve váltak ismertté, de akiknek az életében - közélet számára rejtve - a ló, a lovaglás jelentős szerepet játszott.  Azt remélem, sok ilyet fogunk találni. Egy ilyen egyéniségről, báró Eötvös Lorándról  röviden adtunk már hírt. Talán nem minden esetben fogjuk tudni kideríteni, hogy pontosan mit jelentett nekik a lovaglás, megkérdezni pedig már nem tudjuk őket. De az életük kapcsán visszacseng Bruno Sperl már idézett gondolata, hogy a történeme során évezredeken át nem volt vezető, akinek ne lett volna számottevő lovas tapasztalata. Ma ez már persze nem így van, de azoknak az élete, akiket itt bemutatunk, azt sugallja, hogy még a huszadik században is, sőt talán a huszonegyedikben is nagyobb eséllyel lesz emberek vezetője az, aki lovas tapasztalattal rendelkezik.   

Lovas emberekről

Báró Eötvös Lóránd        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dr Schultheisz Emil (2014-07-07)

Kedves Látogató!
 

Ez honlapunk régebbi változata, az old.magyar-lovaskultura.hu cím alatt, melyben új tartalmak már nem jelennek meg. A régieket még jó ideig megőrzünk, hogy a korábbi tartalmak változatlan formában megtalálhatók legyenek.
Az új változat , amely a korábbi magyar-lovaskultura.hu címen érhető el,  folyamatosan bővül friss tartalmakkal, illetve a régi oldalak megújulva átkerülnek az új, mobil eszközökön is könnyebben olvasható változatba.

 

Minden olyan régi oldalunkon, amelynek elkészült az új válotzata, az UGRÁS AZ ÚJ VÁLTOZATRA felirat jelenik meg. Erre kattintva az adott oldal új változatára ugorhatunk.