Hagyományőrző Barátaink!

 

Történelmi zarándokútra hívunk Benneteket, amit a Pozsonyi csata 1110. éves évfordulóján teljesítünk, fejet hajtva és tisztelegve hős elődeink, Árpád vezér és magyar népe előtt.

A tervezett zarándokút Vereckéről indul 2017. június 08.-án és Pozsony alá érkezik 2017. július 07.-én. Közel 900 km, amit folyamatosan vonulva teljesítünk. A zarándoklat gerincét azok adják, akik a teljes távot tudják vállalni. De legalább ennyire fontos a szakaszokra, vagy akár egy-egy napra csatlakozók részvétele. Örömmel látjuk az úton a gyalogos és kerékpáros zarándokokat is, akik eltérő haladási sebességgel, de közel azonos útvonalon teljesítik az egyes szálláshelyek közötti távot.

Az útvonal mentén lakók sokat tudnak segíteni, számítunk helyismeretükre és szervező munkájukra. Nagyon fontos, hogy minden időjárási körülmények között teljesíthető legyen a napi szakasz. A lovak-lovasok, gyalogosok és kerékpárosok pihenőhelyén vízvételi lehetőség (itatás-etetés) biztosítható legyen.

A zarándoklat szellemi, szakmai és szakrális céljait, valamint a tervezett útvonalat a csatolt ismertetőben részletesen olvashatjátok.

Minden olyan eseménnyel, rendezvénnyel igyekszünk összehangolni utunkat, amit az érintett települések, közösségek szerveznek a Pozsonyi csata 1110. éves évfordulójára emlékezve.

Vegyük fel a kapcsolatot

telefonon: 06-20-547-4558,

e-mailen: tpetrasko7@gmail.com,

vagy személyesen a 3728 Gömörszőlős, Kassai út 48. szám alatt

 

Működik facebook oldalunk is „Történelmi zarándoklat” néven.

 

Gömörszőlős-Karos, 2016. december 21.

 

Baráti üdvözlettel: Petraskó Tamás és Szabó Péter


2017-02-18

 

Az alábbi felhívást azzal a kéréssel kaptuk, hogy minél szélesebb körbeb adjunk hírt róla. Örömmel teszünk eleget a kérésnek.